Fjällkarteappen upphör 31/10

Metria har beslutat att Fjällkarteappen kommer att upphöra 31/10 2020.

Det innebär att efter 31 oktober kommer appen inte längre gå att ladda ned, och du kommer inte ha möjlighet att köpa eller ladda ned redan köpta kartor. I samband med nedstängningen kommer även supporten för appen att upphöra.

Vad händer med appen?
Nedstängningen kommer inte innebära att appen automatiskt tas bort från din enhet, utan den kommer finnas i din enhet såvida du inte avinstallerar appen, uppgraderar operativsystemet, återställer, byter enhet eller dylikt.

Vad händer med mina köpta kartor?
De kartor du har köpt och laddat kommer finnas kvar även efter nedstängningen vilket innebär att du då kan fortsätta titta på dina kartor under en period, se avsnittet ”Vad händer med appen?”. Metria tar dock inget ansvar för appens funktionalitet efter 31 oktober.

Vill du veta mer?
Har du fortfarande behov av en kart-app så kan vi rekommendera vår tjänst ”SeSverige” med tillhörande app. Hör av dig till vår support om du vill veta mer om detta eller om du har andra frågor och funderingar kring nedstängningen.


Med vänliga hälsningar
Metria Support
support@metria.se
010-121 81 00
Fjällkartor i mobilen.Kartan för dig som ska besöka den svenska fjällvärlden.

Oavsett om du ska vandra, åka snöskoter eller kanske fiska behöver du en karta som hjälper dig hitta rätt. Kartan installeras i din enhet och fungerar sedan helt utan mobiltäckning. Appen är utformad för iOS

Spårning. Läs in eller skapa GPX-filer själv.

Spåra genom att klicka på Vandrarsymbolen. Pausa och avsluta genom dra en pil åt höger. Klicka på Vandrarsymbolen under pågående spårning, spårningsinformationen släcks men spårningen fortsätter.  Spårningen fortsätter även om appen hamnar i bakgrunden, förutsatt att man tillåtit detta i inställningarna

Dela. Om du vill att dina vänner ska få följa din väg.

Du kan dela både med e-post eller AirDrop. Du kan givetvis även läsa in rutter, waypoints och spår från internet.

Mäta. Hur långt är det mellan A och B?

Med det enkla mätverktyget kan du se hur långt det är mellan 2 platser.

Snabb. Anpassad för användning i mobila enheter.

Kartorna du köpt blir tillgängliga för alla dina iOS-enheter genom funktionen Återställ köpta kartor.

Offline. Inget behov överhuvudtaget av mobiltäckning eller internet när kartan väl är installerad.

Kartorna kan användas i ett offlineläge. Sök även bland 200000 orter, berg, myrar, vattendrag, byar eller andra platser i den inbyggda offlinedatabasen.

Behandling av personuppgifter och GDPR.

De personuppgifter vi behandlar om dig som kund till oss är i huvudsak namn och kontaktuppgifter i syfte att kunna uppfylla vårt avtal om tillgång till våra tjänster eller produkter. Läs vidare om: Behandling av personuppgifter